top of page

Vse se zgodi z razlogom...Že nekaj časa se nisem javila, danes pa sem spet začutila, da je čas...

Marsikdo izmed mojih znancev, prijateljev, sorodnikov in še kdo bi se našel, se sprašuje: "Le kaj ji je, da o tem piše. Le kaj ji je, da tako opisuje vse svoje izkušnje."


Ja, res je. Še vedno je med nami veliko ljudi, ki niso pripravljeni povedati o sebi nič, imajo pa mnogo za povedati o drugih. No, jaz sem drugačna. Ob srečanju z mano, imam toliko za povedati o sebi, da se ne bomo imeli časa pogovarjati o drugih.


V tem je razlika med mano in med mnogimi drugimi…

Odločila sem se za iskrenost – najprej do sebe in nato še do drugih. V življenju sem doživela veliko padcev in tudi veliko vzponov in ljudem bi rada skozi svoje izkušnje približala, kako pomembno je slediti sebi in svojemu klicu, kako pomembno se je soočiti s svojo resnico, pa naj bo še tako temna in kako pomembno je videti luč na koncu tunela.

Vse se da, le odločiti se je potrebno.Odločiti zase in odločiti, da ste edino pomembni vi sami.

Sami ste prišli na ta svet in sami ga boste zapustili. Vmes pa se na vaš vlak življenja usede mnogo potnikov, ljudi, ki vas spremljajo. Nekateri ostanejo z vami za celo življenje, nekateri izstopijo na eni postaji in ponovno vstopijo na drugi, nekateri izstopijo in se nikoli več ne vrnejo.

Vsi so prišli na vašo pot z razlogom.


Vsi so vas prišli kaj naučit, ali pa so rabili vas, da ste jih kaj naučili.

Takšno je življenje.


Pomembno je imeti svoj fokus, vedeti kaj si želiš in pomembno je poznati tudi svojo vrednost. Ko prepoznaš svojo vrednost, na manj ne pristaneš več. In to je smisel življenja. Ker pa se vse ne zgodi čez noč, je potrebno vztrajati.


Tu ni instant rešitev, tu ni rešitev za eno noč, tu gre za delo, delo in še enkrat delo. Delo na sebi.


Delo na sebi pa pomeni tudi proučevanje situacij, ki so se zgodile, ljudi s katerimi smo, prepoznavanje našega počutja ob določenih ljudeh in prepoznavanje, kako vse to kar smo, in kar živimo, vpliva na naše življenje...


A povem vam, da so spremembe možne. Ko se začnemo zavedat, da nismo vredu in nam to stanje ni več všeč, je čas, da nekaj naredimo. A najprej si dajmo priznat, da rabimo pomoč.

Ko boste pripravljeni, bo pomoč prišla. Kar pojavila se bo.


A le priznati si morate in proces preobrazbe se začne.

Vedno se najde rešitev in vedno je pot, le vi sami se morate odločiti, da jo izberete.

Če se jaz ne bi večkrat v življenju odločila zase, izbrala sebe, žal tudi žrtvovala mnogo, da sem se premikala po poti naprej, potem danes ne bi bila tu kjer sem.


Danes sem srečna, zadovoljna, uspešna, pozitivna, prijazna do sebe in do drugih, danes se čutim in vem, da sem na pravi poti. Ker sem našla sebe in svoj smisel in ker sem se odločila enostavno biti fajn.


In to želim tudi vam.

Želim predajati svoje izkušnje naprej, zato o tem pišem.

Da vi ne boste preveč dolgo hodili in tavali v temi in da bi se vam svetloba prej pojavila na vaši poti in da bi prej uvideli, kako pomembno je, da ste tudi vi dobro.


Zato pišem in delim…

Ker mi je mar za vas…

Darja SPeresom

Comments


bottom of page