top of page

Članek na portalu Moia.in: Sem vez med fizičnim in duhovnim svetom – tako pomagam sebi in drugimKdo je Darija, v zadnjem času znana kot Darja SPeresom?


Ja, najtežje je opisati sebe in povedati kaj o sebi. Zase lahko rečem, da sem pozitivna, nasmejana, odgovorna, uspešna, notranje mirna in srečna. Sem ženska v srednjih letih z dvema odraslima otrokoma. Obožujem sprehode v naravi, hojo na hrib, rada imam morje in morski zrak, saj mi občutek ob morju daje občutek svobode. Zelo rada preživljam čas v družbi otrok, partnerja, družine in mojih dveh psičkov. Rada se družim s prijatelji in rada spoznavam nove ljudi. A zelo rada imam tudi svoj mir. Takrat se povežem s sabo in samo sem – tukaj in zdaj. Ko sem v miru, slišim svoje misli, poslušam intuicijo in svoje vodnike. Takrat meditiram in se povezujem z duhovnim svetom.


Kaj ti je v življenju pomembno?

V življenju so mi ves čas zelo pomembni odnosi, zato ne morem mimo tega, da ne omenim, da sem tudi kot ločena ženska, ves čas strmela k temu, da so odnosi z bivšim partnerjem v redu, pa ne samo zaradi otrok, predvsem zaradi sebe in svojega počutja. In ko sem že omenila ločitev naj povem, da so me nekateri dogodki v mojem življenju zelo zaznamovali – najprej je bila to ločitev staršev, nato samomor očeta in kasneje še moja ločitev. To so bili dogodki, ki so v meni sprožili mnogo bolečin in travm in so me hkrati vodili k temu, da je najbolj pomembno imeti rad sebe. Ja, mogoče se sliši malo čudno, a vendar – ljubezen do sebe in iskanje svojega notranjega miru sta me privedli do tega, da sem danes to kar sem, da se danes ukvarjam s tem, da lahko pomagam drugim in da svoje izkušnje na poti osebne rasti delim z drugimi.


Zakaj?


Zato ker mi je mar, ker želim pomagati drugim in ker želim, da se kot družba zavemo, da je možno doseči prav vse – če si tega res močno želimo in če se za to tudi odločimo. Sama želja brez odločitve, žal, ni dovolj. Seveda sem v življenju dosegla tudi osebne uspehe, ki jih povezujem z dokončanim šolanjem, saj sem po poklicu univ. diplomirana ekonomistka, zaposlena v javni upravi že 28. leto, od tega pa več kot polovico svoje kariere tudi uspešna direktorica urada.


Kakšen je tvoj odnos do dušnega sveta?

Zame predstavlja dušni svet svet, kateremu popolnoma zaupam, katerega del sem vsak trenutek dneva in kateri mi daje notranjo moč, da se izrazim in sem to, kar sem. Že dolgo časa se zavedam, da za popolno delovanje v fizičnem oz. materialnem svetu, kjer delujemo na podlagi norm, pravil, zakonov, ipd. jaz osebno potrebujem tudi drugi del, kjer me vodijo čustva, občutki in energije. Ta drugi del potrebujem kot protiutež, da me spravi v ravnovesje.

V dušnem svetu se vse dogaja zame, v moje najvišje dobro in to potrebujem zase in za svojo rast. Dušni svet mi pomeni zaupanje in sprostitev in me nenehno opominja, kako je pomembno živeti tukaj in zdaj, kako je pomembno veseliti se vsake malenkosti in kako je pomembno sprejemati, da se vse zgodi z razlogom.


Kaj je tvoje poslanstvo?


Če izhajam iz tega, da je poslanstvo nekaj kar delamo s srcem in se nam zdi kot nekaj najbolj normalnega, potem lahko rečem, da je moje poslanstvo ustvariti povezavo med fizičnim in duhovnim svetom in jo približati ljudem na svoj način – kot duhovni medij.

Moje poslanstvo je torej pomagati ljudem, da začnejo zaupat v boljše življenje in da se začnejo zavedat, da nikdar nismo sami, da nas obkrožajo energije, ki so z nami, ko jih potrebujemo. Takrat jih moramo le poklicati in si dovoliti, da dobimo njihova sporočila.

In to je moje poslanstvo – predajati sporočila pokojnih in sporočila vodnikov do ljudi, ki to potrebujejo.


Kako je živeti s tako posebnim darom?


Čisto normalno bi rekla. Zdaj to že sprejemam, kot del moje življenjske poti in kot nekaj, kar mi je dano s posebnim namenom. Še nekaj časa nazaj sem se skrivala in se nisem želela izpostaviti. Malo zaradi strahu, kaj bodo rekli moji bližnji, malo zaradi tega, ker je ta dušni svet še pri nas precej zavit v tančico in se ga večina kar malo boji in malo zaradi tega, kako bodo na to kar delam, reagirali drugi. A v nekem trenutku sem dojela, da sem na ta svet prišla živeti sebe, izrazit sebe in da moja duša želi, da se pokažem ter predstavim kot


Nekateri ljudje so zaradi tega odšli iz mojega življenja, a prihajajo drugi, ki me razumejo, podpirajo in so mi zmožni slediti. Življenje s tem darom me spodbuja, da živim sebe in delam dobro za druge.Kot Darja SPeresom odkrivam sebe in svojo pot in

drugim kažem, da se tudi njihovo življenje lahko spremeni na bolje, če se za to odločijo.

Jaz sem se. Sledila sem sebi in svojemu poslanstvu in danes zato z veseljem pomagam tudi drugim.


Kdaj in kako se je začela tvoja pot medijstva?


Novembra leta 2021 sem pristopila v Duhovni krog, ki deluje pod okriljem Natalije Bracci. Že po prvi uri mi je postalo jasno, da sem se vpisala v šolo za duhovnega medija. To je bilo v obdobju, ko sem se v življenju srečala še z eno težko preizkušnjo, ki pa me je pravzaprav z dna odrinila navzgor. V nekem trenutku sem se zavedla, da nosim krivdo in odgovornost za smrt očeta, da nosim krivdo za ločitev staršev in da nosim krivdo za svojo ločitev s partnerjem. Vsega je bilo preveč in dojela sem, da je čas, da se tudi zame začne lepše obdobje. In dejansko se je. Z vstopom v svet medijstva, se je skozi učenje, meditiranje, delo s strankami, zame začelo lepše obdobje mojega življenja. Vse je začelo dobivati svoj smisel. Veliko ZAKAJ-ev je dobilo svoj ZATO in moj mozaik je dobival novo podobo. Novo mene, mene kot Darjo SPeresom.


Kakšen je bil občutek, ko si prejela svoje prvo sporočilo iz onostranstva?

Te je bilo kaj strah?


Ob vpisu v Duhovni krog, sem že v prvem srečanju, v prvi meditaciji zagledala in začutila energijo mojega očeta, ki je bil takrat pokojni že 30 let. Uff, nisem mogla verjeti, ko se je pojavil in je samo mirno stal. Videla sem ga v popolnoma enakih oblačilih kot se ga spominjam že od nekdaj. Ob tem prvem srečanju v meditaciji, sem si samo zaželela, da bi še enkrat začutila njegov objem. In ne boste verjeli – res sem ga. Bilo je norooo. Nepopisni občutki sreče in veselja so me napolnili do zadnje celice telesa. Nisem se ustrašila, nisem dvomila, ampak sem samo sprejela, se mu zahvalila in mu rekla: “Hvala ati. Se še srečava…” Takrat se še nisem tako močno zavedala, da sva v stalni povezavi, da je z mano vsak trenutek in da je on moj angel varuh, ki me čuva zelo močno.


Kako izgleda reading pri tebi? Se na njega kaj posebno pripravljaš?


Reading pri meni je reading z vodniki ali pa reading s pokojnimi. Na reading se pripravim tako, da se približno 15 minut pred readingom s stranko, v živo ali pa on-line, sama umirim, prediham, prižgem svečko in sveti les, si postavim kristale za podporo in se nato povežem z vodniki. Še preden se s stranko srečava, se energije že povežejo in običajno stranki napišem sporočilo od vodnikov še preden stranko sploh vidim. Ko se s stranko srečava oz poveževa preko kamere, ji najprej predam sporočilo vodnika, da potrdiva, da sva v povezavi, nato pa delava reading dalje. Jaz ostajam v povezavi z vodniki do konca readinga in vsa sporočila, ki jih prejemam ob delu s stranko direktno prenašam do stranke. Stranka si lahko vse zapisuje ali pa pogovor snema. Kakor sama želi. Stranka lahko med readingom tudi kaj dodatno vpraša. V zadnjem času pri readingu uporabljam tudi nihalo in karte, s čimer lahko stranki odgovorim še na čisto konkretna vprašanja. Pri readingu s pokojnimi pa se povežem z vodniki in pokličem energijo pokojnika, od katerega želi stranka prejeti sporočilo in dobiti potrditev, da je energija pokojnika prisotna. Lahko pa tudi samo pokličem energijo kogarkoli, ki je povezan s stranko in v tem primeru prepustim, da začutim energijo nekoga, ki ga stranka nato sama prepozna, medtem ko jaz opisujem kar začutim, vidim, slišim. Energijo pokojnika tako opisujem in stranka pri tem aktivno sodeluje. Pomembno je, da stranka začuti in da osebo prepozna in da ve, kdo do pokojnih ji predaja sporočilo.


Na kakšen način vzpostaviš stik s pokojniki. Jih slišiš, čutiš, vidiš, vohaš?


Največkrat je tako, da začutim njihovo energijo, držo, občutke. Zdi se kot da bi zavzeli moje telo… Nekako me njihova energija prevzame in potem govorim, kot bi govorili oni. Uporabljam njihove misli, besede, opišem občutke in vidim znake, ki mi jih ob tem kažejo. Vse skupaj se poveže v zgodbo, ki jo opišem stranki.


Ali obstajajo situacije v katerih se na readingu ne oglasi nobena pokojna duša?


Doslej se mi to še ni zgodilo. Običajno stranka pove od koga si želi prejeti sporočilo in jaz to energijo tudi začutim. Lahko pa stranka prepusti energijam, da naredijo svoje in takrat pride energija nekoga, ki ga je stranka poznala, ni pa to nujno njen najbližji. Zato je včasih le težje prepoznati katera energija se je pojavila.


In kdaj nastopi Darja SPeresom?

Darja SPeresom je moj psevdonim. Ime je povezano z mojim poslanstvom in odnosom do dušnega sveta.

Pred letom in pol sem bila v obdobju, ko sem imela veliko časa in se mi je zdelo, da rabim nekaj novega samo zase, za svojo dušo. In vpisala sem se v Duhovni krog, kjer sem prebudila svoj dar za delo z vodniki in s pokojnimi.

Danes vem, da so me k temu pripeljali moji duhovni vodniki, ki so mi, meseca februarja v letu 2022, prinesli v sanje sporočilo: “Pisala boš “Pisma iz nebes”. Pripravi si mail pismaiznebes@gmail.com in tvoje novo ime je Darja SPeresom.” In sem jim zaupala, ustvarila sem si mail preko katerega delam in ljudje me sedaj že poznajo kot Darjo SPeresom.

Konec marca 2022 je Natalija objavila na Facebooku, da pišem Pisma iz nebes.


V nekaj dneh sem prejela preko 60 prošenj in ob koncu leta ugotovila, da sem jih napisala cca 130 v letu 2022. To pomeni, da sem vsem tem naročnikom oz. večini njih olajšala bolečino, prinesla občutek, da nikoli niso sami saj so pokojniki vedno z njimi in prinesla sporočila za njihovo boljše življenje. Seveda pa je potem vse odvisno od prejemnika pisma ali bo upošteval nasvet, ki je zapisan v pismu ali ne.


Tvoja posebnost so pisma Pisma iz nebes. Za kakšna pisma pravzaprav gre?


Pisma iz nebes so pisma, ki jih napišem po nareku pokojnika, ko začutim njegovo dušo in njegovo energijo. Pismo iz nebes je pismo, ki si ga lahko naroči vsak, ki ima nekoga na drugi strani mavrice in bi si želel od njega prejeti še kakšno sporočilo, občutiti njegovo energijo zelo blizu ali pa samo dobiti napotke od njega, saj mu je celo življenje zelo zaupal, zdaj pa se mu zdi, da nima več nikogar…


Kakšno sporočilo prinaša Pismo iz nebes?


V Pismih iz nebes so sporočila pokojnih zelo različna. Nekateri opišejo svoj način življenja, povedo kaj bi spremenili pri sebi in se opravičujejo za njihove napake oz., da so bili takšni kot so bili. Spet drugi so v pismu ljubeči in izražajo ljubezen v splošnem, kot so jo tudi v času življenja in predajajo sporočila kako naj ravna naročnik, da bo imel lepo življenje. Pokojniki tudi sporočajo svojcem kaj naj spremenijo v odnosih, kje se zatikajo njihove energije in na koga naj bodo pozorni.

V pismu bo naročnik dobil sporočilo od pokojnika, točno takšno kot bi ga dobil, če bi bil pokojni še tukaj. Pokojni namreč sporoči to, ker točno ve kaj naročnik potrebuje zase v tem trenutku. Osebno pravim, da se to pismo bere tako, kot da pokojnik sedi nasproti vas in vas gleda, vi pa berete pismo. Če ga berete na glas, boste začutili vibracije energije pokojnika, ki so seveda z vami tudi ob prebiranju pisma. Pisma imajo res globoko vsebino in so prežeta z močno energijo pokojnika, ki jo naročniki začutijo ob prejemu pisma. V bistvu Pismo iz nebes prinaša sporočilo kot ga prinaša reading s pokojnikom, le da je sporočilo v obliki pisma oziroma zgodbe. In pismo lahko bereš vedno znova in znova in verjemite, da ga boste vsakič tudi drugače občutili in prebrali.

Pisma iz nebes so posebna, edinstvena in unikatna, saj so pisana po “nareku” duše pokojnika – in ker vemo, da je vsaka duša svoj unikat, je tudi vsako pismo svoj unikat.


Komu pa so namenjena Pisma iz nebes?


Pisma iz nebes namenjena tistim, ki si želijo dobiti potrditev, da je pokojnik še z njimi. Tistim, ki želijo dobiti sporočilo zase in za svoje življenje v tem trentuku. Tistim, ki so v bolečini in stiski ob izgubi svojcev, prijateljev, znancev. Tistim, ki pokojnika pogrešajo in si želijo še slišati njihove besede za spodbudo v življenju. Tistim, ki želijo dobiti pojasnilo in odgovor na vprašanje ZAKAJ. Tistim, ki se želijo prepričat, da je energija pokojnika z njimi in da jih spremlja in čuva.


Ali je res, da pokojniki izberejo kdaj in katerega medija obiskati?


Duhovnih medijev je v Sloveniji in širše po svetu že ogromno. Moje spoznanje ob mojem učenju in delu pa je, da vsi mediji delamo na unikaten način in nihče ni isti kot drugi. Ne more biti, saj imamo različno razvite zaznave in občutke in vsi podajamo prejeta sporočila na svoj unikaten način. Stranka lahko dobi sporočilo od pokojnika pri več medijih in vedno bo sporočilo drugače predano. Ob dejstvu, da si pokojnik sam izbere svojega medija, pa je vse ostalo razmišljanje popolnoma odveč. Ko bodo pokojni želeli predati sporočilo svojcem, bodo vztrajno iskali načine, kako iz duhovnega sveta prenesti sporočilo do fizičnega sveta, kjer smo mi sedaj. Zato se samo prepustite in že sama misel na to, da bi želeli dobiti sporočilo, bo dovolj, da bodo pokojni pričeli izvajati svoje aktivnosti in izbrali medija, ki vam bo to sporočilo predal. Če kdo, potem zagotovo oni vedo, koliko smo mi pripravljeni, v nekem trenutku, sporočilo slišati in sporočilo prevzeti na način, da nam bo koristilo in spremenilo življenje. Kajti temu so sporočila namenjena – da pri sebi kaj spremenimo, da nam bo jutri bolje.


Za konec, imaš kakšno sporočilo za bralke portala?


Bralkam portala bi sporočila, da se življenje za vse nas odvija tukaj in zdaj in da vse kar lahko spremenimo je ta trenutek. Preveč se oziramo nazaj in preveč živimo v preteklosti svojih dogodkov, izkušenj in ostajamo predolgo v negativnih čustvih. Če se ozirate nazaj, se vprašajte, kaj vas ti dogodki, izkušnje, osebe, ki ste jih srečali, učijo. Ozavestite izkušnje in sprejmite, da se je vse zgodilo z razlogom. Vi ste ena in edinstvena duša, poslana na ta svet in v to okolje in vse to ste si izbrali že veliko prej, preden ste se rodili. Zato živite življenje in si dovolite biti v prijetni in pozitivni energiji. Bodite prijazni do sebe in bodite ljubeči in spoštljivi do drugih. Dovolite si vse to tudi občutiti v odnosu drugih do vas. Ne čakajte in ne stojte na mestu, ampak se premikajte po svoji poti življenja in vaš pogled naj bo usmerjen gor – proti nebu in proti svetlobi. Pogumno stopajte dalje. Kadar pa se vam zdi vaša pot težka in ne vidite svetlobe na poti, pa si dovolite prositi za pomoč. Saj veste kako pravijo:”Ko je učenec pripravljen, pride učitelj”. Samo priznati si morate, da ne zmorete in takrat bo pomoč že na poti do vas…Vesolje ve, da vse pride v pravem trenutku in takrat, ko ste pripravljeni. Kajti samo takrat bo vse tudi dobilo pravi smisel.

Vse dobro na vaši poti življenja vam želim.

Darija SPeresom


Comments


bottom of page